Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

NEPOŽELJAN SUGOVORNIK Dodik ostaje na američkoj “crnoj listi”

[quote_box_center]

  • Dodik je već godinama na “crnoj listi” američkog veleposlanstva u BiH, a bivši veleposlanik Patrick Moore jednom je prigodom kazao kako s predsjednikom Republika srpske nema smisla razgovarati jer on naprosto ne ispunjava obećanja koja daje

[/quote_box_center]

Veleposlanica Sjedinjenih američkih država u Bosni i Hercegovini, Maureen Cormack izjavila je kako predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik ostaje nepoželjan sugovornik za američku administraciju te kako se s njim ne kani sastajati dok ne promijeni ponašanje.

“To je i dalje politika veleposlanstva SAD“, kazala je Cormack novinaraima u Banja Luci gdje je boravila u službenom posjetu.

Cormack se sastala s Željkom Cvijanović no Dodika je zaobišla.

“Spremni smo se sastati sa svima koji su spremni na konstruktivan način raditi na budućnosti BiH. Od siječnja kada sam došla u BiH javni komentari predsjednika RS-a, Milorada Dodika nisu bili sukladni s pozitivnom agendom reformi i mogućnostima koje se pružaju BiH. Ako se to promijeni, ja sam tu”, kazala je američka veleposlanica dodajući kako njena zemlja striktno poštuje teritorijalni integritet BiH a uvažava postojanje dva entiteta.

Cormak je očevidno aludirala na Dodikove opetovane ispade i prijetnje otcjepljenjem od BiH.

Dodik je već godinama na “crnoj listi” američkog veleposlanstva u BiH a bivši veleposlanik Patrick Moore jednom je prigodom kazao kako s Dodikom nema smisla razgovarati jer on naprosto ne ispunjava obećanja koja daje.

Komentiraj

Source:Darko Jeras