Nel Pavletic/PIXSELL

NEOPRAVDANA NAPLATA NA KRČKOM MOSTU: ARZ i HAC ONC izmijenili način postupanja za olujnog vjetra

Nakon podignute prašine oko visokih naplata turistima prilikom korištenja usluga vučne službe preko krčkog mosta, nadležne službe donijele su odluke u kadrovskim promjenama, javlja Dnevnik.hr.
‘Uprave Autocesta Rijeka – Zagreb d.d. i HAC ONC d.o.o. ponukane događajima od prošlog tjedna, gdje se vlasnicima kamp kućica i motocikala neopravdano naplaćuje previsoka cijena za prijevoz preko mosta Krk, donijele su zajedničku odluku o izmjeni ‘Odluke o postupanju na mostu Krk u uvjetima olujnog vjetra’ kojom se do daljnjeg zabranjuje propuštanje vozila koja na svojoj transportnoj površini vidljivo prevoze one skupine vozila (npr. motocikli) ili priključna vozila (npr. kamp kućice) kojima je u tom trenutku zabranjeno prometovanje mostom. Odluka će biti na snazi do dodatnog usuglašavanja svih relevantnih službi (Upravitelja, operatera, policije i prometne inspekcije), a u cilju povećanja nivoa sigurnosti te kvalitetnije usluge našim korisnicima.

Nakon dobivenog izvještaja unutarnje kontrole HAC ONC-a te utvrđenih činjenica postupanja naših djelatnika na Krčkom mostu u vrijeme vikenda od 05. do 07. kolovoza 2016. godine, a vezano za prijevoz kamp prikolica i motocikala vozilima vučnih službi preko Krčkog mosta u vrijeme ograničenja prometa, te načina i dinamike zatvaranja mosta za određene kategorije, donesena je Odluka vezana uz kadrovske promjene u Sektoru za naplatu cestarine i Sektoru za održavanje autocesta.

Odluka o kadrovskim promjenama donesena je na temelju činjenica koje ukazuju da se u određenim segmentima ovog događaja nisu iskoristile sve mogućnosti u obavljanju poslova vezanih za neometano odvijanje prometa na autocestama, odnosno stručne službe nisu postupale u skladu sa internim aktima te pravovremeno i na vrijeme izvještavale svoje nadređene’, priopćili su iz iz Hrvatskih autocesta održavanja i naplate cestarine d.o.o.

Kako piše Dnevnik.hr, smijenjeni su:
– voditelj tehničke jedinice održavanja Most Krk
– dva voditelja smjene naplatne postaje Most Krk.

Osim smjena, najavljene su i destimulacije:
– voditelju tehničke jedinice naplate cestarine,
– pomoćniku voditelja naplate cestarine te
– voditelju pravca tehničke jedinice.

Svim radnicima koji su smijenjeni sa svojih radnih mjesta ponuđen je drugi Ugovor o radu u skladu sa njihovim stručnim spremama. Na njihova radna mjesta imenovani su radnici koji zadovoljavaju kriterij stručnosti te su predloženi od nadležnih direktora Sektora.

Podsjetimo kako su zbog zabrane prolaska vozila s kamp prikolicama, čekajući smirivanje bure, mnogi turisti čekali više od 24 sata. Kako bi došli do destinacije na Krku platili bi i po 150 eura za prijevoz kamp kućice vučnom službom na otok.

Komentiraj