Neodoljivi Yves Montand i njegove žene

Poznat kao pjevač šansona i glumac, Yves Montand, bio je znan i kao neodoljivi zavodnik svjetskog glasa. Nije ni čudo, onakav glas i pjevanje magnetski su privlačili žene. Simone Signoret bila je  jedina žena koju je volio cijelog života, a varao ju je sa ženom koja je tada važila za najljepšu – Marilyn Monroe.

Kada je Simone Signoret otkrila nevjerstvo, odlučila je odigrati ulogu tigrice i izboriti se za svog muža. Zažmirit će na jedno oko, biti ta koja oprašta i ponašati se kao da se ništa nije dogodilo. Ali, problem eskalira kad afera izađe u javnost. Simon snima u Rimu i, sasvim slučajno, dok je prolazila pored kioska sa novinama, vidi naslovnu stranu na kojoj se smiješe Yves i Marilyn. Nije radila histerične scene, samo je poslala pismo Montandu sa naslovnom stranom iz časopisa, bez ijedne reči. Tada se on odlučio ostaviti Marylin, koja se bori za njega, ali polako gubi tu bitku i 1962. skončava svoj život.

Montand se vratio Simone koja se s godinama predaje alkoholu i hrani, postaje sve deblja i distancira se od Yvesa. Njena ljepota iščezava i ona sama kaže Yvesu: “Volim te, ali više nisam zaljubljena u tebe”. On se, sa druge strane, predaje flertovima i avanturama; broj glumica i uopće žena s kojima je tada bio povećavao se iz dana u dan. Nisu se razveli. Montand je i dalje naziva svojom ženom, hvali je u medijima i opisuje kao “ljubav mog života”. Simone umire 1985. godine. Montand teško prihvaća njenu smrt i zamišlja da je još uvijek pored njega. Ženi se sa svojom tajnicom koja je 40 godina mlađa od njega i koja mu rađa sina.

Yves Montand umire 9. studenog 1991. godine i sahranjen je pored Simone Signoret.

Komentiraj