NEODLUČAN Sylvester Stallone razmišljao je o nedolasku na dodjelu Oscara

facebook.com

Iako je oduševljen što je nakon 40 godina ponovo u utrci za Oscara, Sylvester Stallone razmišljao je o bojkotu dodjele nagrade zbog toga što su njegove afroameričke kolege ostali bez nominacija.

Stallone (69) jedina je osoba iz filma “Creed” nominirana za Oscara, iako je glavnu glumačku ulogu u hvaljenom filmu imao afroamerikanac Michael B. Jordan. Scenarist i redatelj Ryan Coogler, također crnac, nije nominiran ni u jednoj kategoriji.

“Mislio sam da nikada neću više preći preko ovog praga”, rekao je Stallone na druženju s novinarima na predstavljanju svih nominiranih u Los Angelesu.

“Ne mogu biti sretniji, a moje kćeri me sada stvarno gledaju kao glumca”, rekao je.
Stallone je dosad jedini put bio nominiran za scenarij i glavnu ulogu u “Rockyju” 1976. godine. Film je osvojio nagradu za najbolji film, ali je Stallone osobno ostao kratkih rukava.

Sada ga kritičari smatraju favoritom u kategoriji sporednog glumca za nastup u “Creedu”, filmu u kojem je reprizirao ulogu Rockyja Balboe, ovoga puta kao ostarjelog trenera i mentora mladom boksaču.

Stallone je rekao da uspjeh duguje Jordanu i Coogleru. Kada su glumac Will Smith i redatelj Spike Lee najavili da će u znak prosvjeda što među nominiranima nema afroamerikanaca bojkotirati dodjelu, Stallone je pitao Cooglera što da radi.

“Coogler je rekao, ‘Idi i zastupaj film… Zaslužuješ to'”, prepričao je Stallone. “Ja sam rekao, ‘Ako želiš da idem, ići ću. Ako ne želiš, neću’, a on mi je rekao da želi da budem tamo”.

Dodjela Oscara bit će 28. veljače.

Komentiraj