NEODGOVORNO: Građani i dalje ne poštuju samoizolaciju, 533 dojave o kršenju

Na jutrošnjoj  konferenciji za novinare o situaciji sa zarazom  koronavirusom u Hrvatskoj ministar zdravstva Vili Beroš je potvrdio devet novih slučajeva, ali ta informacije nije toliko zaprepastila javnost kao ona da još uvijek ima veliki broj građana u samoizolaciji koji ne poštuju pravila ponašanja za vrijeme samoizolacije. Izgleda da neodgovornost građana treba rigorozno kažnjavati kako bi se zaštitili ostali stanovnici.

“Dobili smo 533 dojave o kršenju, 93 osobe su sankcionirane”, rekao je ministar Davor Božinović i najavio kako će se pojačati kontrole samoizolacije, a osim toga najavio je i ograničavanje kretanja za starije osobe.

“Naše odluke će se provoditi po svim linijama rada. To znači da ćemo već danas aktivirati sve stožere civilne zaštite kako bi se odluke mogle odmah provoditi. Prva odluka bit će odluka kojom ćemo nastojati ograničiti kretanje starijih osoba, tj. učiniti sve da oni bez prijeke potrebe ne napuštaju svoje stanove i domove. S time ćemo krenuti odmah”, rekao je Božinović na današnjoj konferenciji za novinare.

Komentiraj