Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

NEOČEKIVANA POSJETA Dodik položio vijenac i izrazio žaljenje za zločine u Srebrenici

 

[quote_box_center]

  • “Istina je da se ovdje dogodio zločin i žao mi je svih žrtava, ali je činjenica da se dosta politizira o tim događanjima”, rekao je Dodik u Potočarima

[/quote_box_center]

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik položio je u četvrtak cvijeće na spomen obilježje u Potočarima za žrtve pokolja u Srebrenici te izrazio žaljenje zbog tog zločina koji su počinili pripadnici srpskih snaga u ljeto 1995. godine.

Dodik, koji osporava da se u Srebrenici dogodio genocid nad Bošnjacima, neočekivano je stigao u taj grad. “Istina je da se ovdje dogodio zločin i žao mi je svih žrtava, ali je činjenica da se dosta politizira o tim događanjima”, rekao je Dodik u Potočarima gdje ga je dočekao načelnik općine Srebrenica, Ćamil Duraković.

Nakon posjeta Potočarima, u zgradi općine Dodik se susreo s načelnikom Durakovićem i predsjednikom Skupštine općine Milošem Milovanovićem.

Postrojbe bosanskih Srba su u srpnju 1995. godina likvidirale oko 8 000 zarobljenih bošnjačkih civila i vojnika, što je najteži ratni zločin počinjen na tlu Europe nakon Drugog svjetskog rata.

Žalbeno vijeće ICTY-a potvrdilo je nedavno prvostupanjsku presudu doživotnog zatvora za pokolj u Srebrenici, Zdravku Tolimiru, pomoćniku za obavještajno-sigurnosna pitanja bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba, Ratka Mladića.

Komentiraj

Source:D.V./HINA