U susretu skupine 1 kvalifikacija za eurospko nogometno prvenstvo 2019. godine, hrvatska U-21 reprezentacija je u Varaždinu velikim preokretom u sudačkoj nadoknadi pobijedila čvrstu Bjelorusiju sa 2-1 (0-1).

Hrvatska je otvorila kvalifikacije pobjedom u Moldaviji 3-0, a nove bodove je osvojila varaždinskom pobjedom protiv Bjelorusije do koje je stigla pogocima u posljednje dvije minute sučevog dodanog vremena. U junake teško izborene pobjede prometnuli su se Lorenco Šimić i Filip Benković, nakon što je Bahar u 48. minuti nakon udarca iz kuta svladao Posavca i doveo Bjelorusiju u vodstvo.

Gosti su imali tri boda u džepu sve do treće minute sučevog vremena, kad je na jedan ubačaj spretno reagirao Lorenco Šimić i glavom prebacio istrčalog bjeloruskog vratara. Tri minute poslije, u posljednjoj akciji na utakmici, Andrija Balić je ubacio na drugu vratnicu, gdje je najviši u skoku bio Filip Benković i pogodio za nesvakidašnji preokret i nova tri boda mladih hrvatskih reprezentativaca.

U drugoj utakmici u skupini Grčka je slavila sa 2-0 na gostovanju u Moldaviji.

Na ljestvici skupine s maksimalnih devet bodova iz tri utakmice vodi Grčka. Hrvatska je druga s maksimalnih šest bodova iz dva nastupa. Bjelorusija je treća sa četiri boda iz četiri utakmice, koliko ih je odigrala i Moldavija, a skupila tri boda. Peta je Češka s jednim bodom iz jednog dvoboja, a posljednji San Marino bez bodova iz dva nastupa.

U idućem dvoboju odabranici Nenada Gračana će 9. listopada ugostiti Češku, također u Varaždinu.

Skupina 1 - rezultati
HRVATSKA - Bjelorusija 2-1
Moldavija - Grčka    0-2

LJESTVICA
1. Grčka    3  3  0  0  9-1  9
2. HRVATSKA   2  2  0  0  5-1  6
3. Bjelorusija 4  1  1  2  3-5  4
4. Moldavija  4  1  0  3  3-10 3
5. Češka    1  0  1  0  1-1  1
6. San Marino  2  0  0  2  0-3  0

Komentiraj