Neobične blagdanske instalacije u američkim gradovima

Unsplash/Sapan Patel

Neki američki gradovi dočekuje Božić i Novu godinu uz neobične instalacije na najposjećenijim gradskim lokacijama.

Grad u američkoj državi Oklahomi dočekuje Božić i Novu godinu uz održavanje festivala svjetla. Naime, u blizini ukrašenog drvca na jednoj od glavnih gradskih lokacija je postavljena velika napuhana instalacija u obliku noge.

Ženska noga s cipelom na visoku petu ima crvenkasto-žute čarape i na vrhu žutu lampu. Instalacija je stavljena u zaštitni prozirni valjak od pleksiglasa, a nalazi se na velikom podestu u obliku drvene kutije na kojoj piše “lomljivo”. Na ovaj način se zapravo htjela odati počast jednom od najboljih blagdanskih filmova ‘Božićna priča’ iz 1983. godine, a velika noga je nenamjerno mnoge dovela u zabunu.

Albuquerque, najveći grad američke savezne države Novi Meksiko već 25 godina održava tradiciju postavljanjem velikog snjegovića od prikupljenog tumbleweeda. Riječ je kuglastoj nakupini više suhih biljaka, koje vjetar raznosi kilometrima. Tumbleweed je uobičajena pojava u više sušnih regija Sjeverne Amerike, Australije… Od lopti suhog bilja je ponovno napravljen snjegović od četiri metra, no ovaj puta on nosi zaštitnu masku.

Građani Crowleya u državi Louisiani broje dane do Božića gledajući u prozore zgrade banke. Vodstvo banke je na prozorima stare zgrade postavilo prigodno ukrašen kalendar s brojevima.

 

Komentiraj