Nikola Cutuk/PIXSELL

NEOBIČNA KRAĐA: Kod Vojnića netko demontirao i odnio štalu

Policija istražuje tko je u jednom selu kod Vojnića demontirao i odnio cijelu štalu u razdoblju od 15. prosinca do 23. veljače, izvijestila je u utorak karlovačka Policijska uprava.

Neobičnu krađu prijavio je Policijskoj postaji u Vojniću 51-godišnji vlasnik koji živi u inozemstvu, a prije pet dana se vratio i ustanovio štetu. U interesu istrage policija nije htjela objaviti ime vlasnika, pa čak i njegova naselja.

Načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić o događaju nije obaviješten, ali ne dvoji da je riječ o kući na osami, jer se povremeno događaju devastacije imanja na osami, čak i cijelih naselja.

Primjerice, Selakova Poljana napušteno je selo u kojemu je prije Domovinskog rata živjelo desetak obitelji, a potom je postupno potpuno raseljeno, pa tamo ne samo da više nema mještana, već sada više nema ni kuća, sve je razrušeno i odvezeno u nepoznato. Selakova Poljana jednostavno je brisana s popisa naselja, izjavio je Andrić za Hinu.

“Ovakve devastacije nisu česte, ali se događaju, kao i krađe iz napuštenih kuća čiji vlasnici žive u inozemstvu. To je loše za neki mogući povratak, pogotovo sada kada je zbog posla u inozemstvu naš kraj već napustilo dvadeset mladih obitelji, pa se nadamo da će policija riješiti svaki takav, pa i ovaj posljednji slučaj”, kazao je.

Komentiraj