NENAJAVLJENI SUSRET: Predsjednica se susrela s jednim od najbogatijih šeika na svijetu

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović u tajnosti se, bez prethodne najave, susrela s šeikom Hamadom bin Kalifom Al-Thanijem, pripadnikom katarske kraljevske obitelji. Fotografija sastanka naknadno je objavljena na Twitteru.

Šeik Hamad smatra se jednim od najbogatijih ljudi na svijetu. Kolinda se sa šeikom, kako je priopćeno iz Ureda predsjednice, sastala u Šibeniku. Šeik je boravio u hotelu D-Resort u Mandalini, a zatim je na rasporedu bilo primanje u šibenskoj gradskoj vijećnici.

Šeik je zajedno sa svojim suprugom privatnim avionom sletio u Zadar.  U Hrvatskoj ostaju dva dana.

 

  • U priopćenju se naglašava da su Šeik i Kolinda razmijenili informacije i mišljenja o sigurnosnim pitanjima te izazovima

 

“Predsjednica Republike izrazila je zadovoljstvo razinom bilateralnih odnosa. Obostrano su naglašene velike mogućnosti u razvijanju međusobne suradnje te potreba za stvaranjem okvira kojim bi se jačala suradnja gospodarstvenika te poticale investicije. Posebno su se dotakli pitanja investicija u Hrvatsku, s naglaskom na greenfield i brownfield investicije”, priopćeno je iz Kolindinog ureda.

U priopćenju se naglašava da su Šeik i Kolinda razmijenili informacije i mišljenja o sigurnosnim pitanjima te izazovima, kako na području Bliskog Istoka tako i na području sjevera Afrike.

“Kako je na sastanku bio nazočan i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftija dr. sc. Aziz ef. Hasanović, razgovaralo se o iznimno uspješnom modelu uključenosti pripadnika islamske zajednice u hrvatsko društvo te je u tom smislu zaključeno kako hrvatski model suživota može služiti kao primjer i uzor ostalim državama.

Sastanku s Nj.V. Šeikom Hamadom bin Khalifom Al-Thaniem je nazočio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Drago Lovrić. Razgovaralo o sigurnosnoj i vojnoj suradnji kao i o mogućnostima jačanja iste. Predstavnici Države Katar iskazali su interes za vojne proizvode i iskustvo kojim Hrvatska raspolaže”, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Komentiraj