Institut za razvoj i inovativnost mladih Rujane i Nenada Bakić postao je regionalni partner Zaklade Micro:bit.

“Sa Zakladom smo potpisali i regionalni partnerski ugovor za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, BiH, Makedoniju, Kosovo, Crnu Goru i Albaniju!”, objavio je Bakić na svojoj stranici Eclectica.

Ova zaklada ima za cilj stvoriti jednake mogućnosti mladim ljudima za pristup vještinama potrebnim u 21. stoljeću.

Hrvatska je stala uz bok mnogo razvijenijim zemljama poput Velike Britanije ili Islanda zahvaljujući Bakićevom projektu i uspješno realiziranoj crowdfunding kampanji.

U desetak dana više od 2200 građana uključilo se u kampanju. Prikupljeno je oko 270 tisuća dolara za uvođenje micro:bitova u hrvatsko školstvo.

Tijekom 2016. godine u Velikoj Britaniji učenicima je podijeljeno oko milijun micro:bitova, a na nacionalnoj razini, osim Velike Britanije, micro.bitovi uvedeni su još i na Islandu a slijedi Hrvatska.

“Uzbuđeni smo što vidimo Hrvatsku na putu nacionalne distribucije kao Ujedinjeno Kraljevstvo i Island, i sretni smo da smo našli tako entuzijastične i sposobne partnere kao što je IRIM (Croatian Makers)”, izjavio je Zach Shelby, glavni izvršni direktor Zaklade Micro:bit uoči pokretanja kampanje u Hrvatskoj.

Komentiraj