Luka Stanzl/PIXSELL

NEMILE SCENE U DOMU SPORTOVA Stampedo, kaos, preplašena djeca – puno dramatičnije nego se čini

Ono što je trebala biti prava malonogometna poslastica između Futsal Dinama i Nacionala, pretvorila se sinoć u pravu sramotu. Navijači Futsal Dinama u dvorani II zagrebačkog Doma sportova napravili su pravi cirkus verbalnim, ali i fizičkim napadima na vodstvo i igrače Nacionala. Sve to u središtu tribine s navijačima futsal Dinama pratila je i novinarska ekipa nacional.hr-a.

Na tribinama Doma sportova nalazio se sinoć i glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić, i to na dijelu na kojem su bili Bad Blue Boysi. Na utakmicu je došao sa 12-godišnjim sinom, a ističe kako nema priče o ikakvom provociranju navijača Nacionala.

Na tribinama se nalazio velik broj obitelji s djecom, bile su tamo obitelji igrača, trenera i uprave kluba, a provokacija s njihove strane nije bilo. Do sukoba je došlo na samom kraju prvog poluvremena. Futsal Dinamo zaradio je korner, nakon kojeg je trebalo završiti poluvrijeme, ostalo je svega pet sekundi na semaforu. Ipak, sat se ‘resetira’ i pokazao je kako će se igrati još cijela minuta. Predsjednik Nacionala Ivica Đolo tu je ‘skočio’, pokušavajući upozoriti suca na vrijeme. Potom je krenuo stampedo, nastao je opći kaos, u kojem su nastradala i djeca.

Oko 15 pripadnika BBB-a uletjelo je na teren, a jedan je s leđa napao vratara Nacionala Ivana Pavlića. Igor Osredkar, koji je stigao do svog vratara i pokušao mu pomoći, također je zaradio udarac s leđa. U dvorani je nastao šok, bilo je to puno dramatičnije nego što se iz fotografija da iščitati.

Zanimljivo je da se uoči utakmice, jedna od osoba koju se može smatrati navijačem futsal Nacionala, sa sinom učlanio upravo u Futsal Dinamo, kako bi izrazio načelnu podršku tom klubu. Nakon incidenta, skupina relativno starijih pripadnika BBB-a rezignirano je zaključila kako nema šanse da više dobiju dvoranu. “Nečuveno, uvijek ista grupa debila u jednom danu uništi ono što smo stvarali godinama”, govorili su priznajući kako su si sami krivi. Nisu bili za nikakvo nasilje, ali u prvi plan je iskočila grupica radilaka koja je prešla apsolutno sve granice.

Neposredno uoči poluvremena se momčad Nacionala povukla u svlačionice – u vlastitom su gradu bili u strahu, a trener Nacionala telefonski je zvao članove svoje obitelji koji su se nalazili na tribinama, da se uvjeri da je sve u redu. Neka su malodobna djeca plakala, a dio ženskih članova obitelji u šoku i nekontrolirano je drhtao.

Utakmica je sama po sebi bila gruba, već u prvih nekoliko minuta Futsal Dinamo skupio je tri akumulirana prekršaja, suci su puštali oštru igru, a nekoliko grubih prekršaja na igračima Nacionala nisu ni sudili. Da nije došlo do prekida i incidenta, Nacional bi u drugom poluvremenu sigurno zabio još nekoliko golova. Bila je vidljiva razlika u kvaliteti na terenu.

Policija je reagirala prekasno, a očito je da se radi o velikim propustima i sa strane organizatora, i sa strane policije. Umjesto malonogometne poslastice na parketu i navijanja BBB-a, u srijedu smo svjedočili nemilim scenama kojima apsolutno nije mjesto na bilo kojim sportskim događanjima.

Komentiraj