Nema Zlatni globus nominacije za Gretu Gerwig, Saoirse Ronan nezadovoljna

Na vrlo profinjen način, glumica Saoirse Ronan iskazala je nezadovoljstvo što Greta Gerwig, redateljica filma „Male žene“ (Little Woman), nije nominirana za Zlatni globus u kategoriji najbolje režije. Saoirse Ronan nominirana je za najbolju glumicu za ulogu Jo March u filmu „Male žene“, ali Greta Gerwig je ostala bez nominacije. Ove godine nominirani za najbolju režiju, kao i prošle godine, odreda su muškarci.

„Dobiti priliku da glumim Jo March, još uvijek jednu od najinspirativnijih književnih likova, za mene je čast. U potpunosti sam zahvalna Greti Gerwig na njenom vođenju i partnerstvu te na žestokoj upornosti kojom je okupila ovu glumačku postavu i stvorila od nas obitelj te ispričala ovu vrlo posebnu priču. Moja izvedba u ovom filmu pripada jednako Greti i meni te ovo priznanje u potpunosti dijelim s njom“, rekla je Saoirse Ronan.

Saoirse Ronan i Greta Gerwig zajedno su radili i prije dvije godine na filmu „Lady Bird“. Iako je osvojio Zlatni globus u kategoriji najboljeg filma – mjuzikl ili komedija, Greta Gerwig nije bila nominirana za najbolju redateljicu već za najbolju scenaristicu, dok je Saoirse Ronan bila nominirana za najbolju glumicu. Ta je nepravda ispravljena koji tjedan kasnije kada je film „Lady Bird“ dobio pet nominacija za Oscara, uključujući i onaj za režiju Grete Gerwig, ali nije osvojio niti jednog.

Film „Male žene“ u hrvatska kina dolazi u siječnju.

Komentiraj