Nema štrajka učitelja prvog dana škole: “U ovoj fazi nema potrebe za pritiscima”

Premijer Andrej Plenković primio je u četvrtak sindikalne predstavnike. Učitelji i nastavnici u četvrtak su prosvjedovali u Zagrebu, zahtijevajući da Vlada poveća koeficijente za plaće u prosvjeti za 6 posto.

“Imali smo priliku premijeru iznijeti argumente u nešto skraćenom obliku, a zaključak je da će se nastaviti dijalog i da će radne skupine u minstarstvima proučiti naše prijedloge. Prihvatili smo da zajednički sastanak bude za 10-ak dana tj. 16.,17. ili 18. rujna kada ćemo dobiti konačni stav Vlade o našim zahtjevima.

Donijeli smo zaključak da nema potrebe najavljivati štrajk u trenutku dok razgovaramo, a ako razgovor ne završi kako očekujemo tada ćemo najaviti štrajk”, izjavio je nakon sastanka s premijerom sindikalist Branimir Mihalinec.

Dodao je kako nema razloga da najavljuju štrajk sada kad su dobili jamstvo od premijera da će se razgovarati.

Sindikalistkinja Sanja Šprem kaže kako su dali priliku premijeru i Vladi da krenu u izračune i da konačno pokažu koliko je obrazovanje važno Hrvatskoj.

Na pitanje što sa štrajkom kaže: “U fazi razgovora nema potrebe za pritiscima. Ako do pomaka ne dođe kreće se u štrajk.”

Resorna ministrica Blaženka Divjak rekla je da nema kurikularne reforme bez pravednog sustava plaća. “Osim što obrazovanje mora biti prioritet, učitelji su ti koji to iznose na svojim leđima i moramo naći kvalitetno rješenje da učenicima osiguramo najbolje obrazovanje”, istaknula je.

Prosvjed učitelja i nastavnika za veće koeficijente: “Ovdje i sad je vrijeme za nas”

Komentiraj