: Nel Pavletic/PIXSELL

NEMA PROBLEMA: U Hrvatskoj Kostajnici rekordnih 41 cm snijega

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), Hrvatska Kostajnica je u utorak mjesto u kojem ima najviše snijega u zemlji, 41 centimetar, što je čak tri centimetra više nego na Zavižanu.

 Unatoč neočekivano velike količine snijega, život u Hrvatskoj Kostajnici nije osjetnije poremećen i nema većih problema u prometu nema, doznaje se u gradskim službama. Tako se i promet na graničnom prijelazu s BiH odvija normalno.

Već su jučer bile očišćene sve glavne prometnice, a danas se čiste parkirališta i druge površine, doznaje se od gradonačelnika Tomislava Paunovića.  Budući da se Hrvatska Kostajnica nalazi na državnim cestama prema BiH i Hrvatskoj Dubici, njih prema listi prioriteta redovito održavaju i čiste Ceste Sisak.

“Zadovoljni smo dinamikom čišćenja snijega i stanjem na glavnim prometnicama. Jedino bih uputio apel građanima i podsjetio ih na obvezu čišćenja snijega ispred stambenih objekata i lokala, kako bi i nogostupi bili čisti. Budući da je snijeg prestao padati, stanje se i sata u sat popravlja”, rekao je pročelnik gradskih upravni poslova, Zoran Stunković.

Komentiraj