FaH

“NEMA PREDAJE”: Nezavisna lista na izbore sa Strankom Slobodna Hrvatska i Pokretom Zajedno

Pod motom “Nema predaje”, Nezavisna lista Stipe Petrine na predstojeće parlamentarne izbore izlazi zajedno sa Strankom Slobodna Hrvatska i Pokretom Zajedno, objavili su u četvrtak na konferenciji za novinare u Zagrebu.

“Nema predaje kako u političkom prostoru tako ni predaje resursa s kojima Hrvatska raspolaže”, poručeno je iz nove koalicije.

“Probat ćemo promijeniti sliku Hrvatske te pozivam na stvaranje trećeg puta kako bi se razbila polarizacija Hrvatske na HDZ i SDP”,  rekao je Petrina.

Upravo te dvije stranke, ističe Karino Hromin Šturm (Pokret Zajedno), tvrde da će nas izvući iz stanja koje u koje su nas tijekom proteklih 25 godina doveli, a što je, kaže, nemoguće.

Ako se radi o socijalnoj zaštiti građana – bit ćemo lijevo, ali ako se radi o vitalnim i nacionalnim interesima – bit ćemo desno, pojasnio je.

Ako osvoje vlast, kažu, radit će na povratku pravnog suvereniteta Hrvatske, financijskog suvereniteta te poništenju pretvorbe i privatizacije, koja je, ustvrdio je Hromin Šturm, bila u 98 posto slučajeva nezakonita.

“Uvjeren sam da će ova koalicija na čelu sa Stipom Petrinom, kao simbolom otpora, ostvariti respektabilne rezultate na predstojećim izborima”, rekao je Dražen Dizdar (Slobodna Hrvatska) i dodao kako u svakoj izbornoj jedinici očekuju bar po jednog zastupnika.

Komentiraj