HINA/ Daniel KASAP

‘Nema potrebe da saborski zastupnici ulaze u nadzor’

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u srijedu je u ‘Studiju 4’ HRT-a odbacio kritike oporbe da je prijedlogom da se za izvanrednog povjerenika predloži Fabris Peruško, a za njegovu zamjenica Irena Weber, izabran “Ramljak, nakon Ramljaka”.

“Weber je već jedno vrijeme u Agrokoru kao savjetnica za non core business, a podmetanja iz redova oporbe tipa ‘Ramljak nakon Ramljaka’ ne stoje. To bi značilo da Ramljak iz pozadine vuče konce. Peruško ima iznimne kvalifikacije, neovisna je i stručna osoba. On je sam rekao da će koristiti postojeću strukturu, jer su i vjerovnici i dobavljači dali podršku premijeru da predloži Peruška i Weber. On je osoba iz sustava koja jamči kontinuitet, u smisli postizanja nagodbe s vjerovnicima i dobavljačima”, rekao je za HRT Bačić.

Iako je kazao da HDZ može s SDP-om razgovarati o izmjenama lex Agrokora, kaže i kako SDP-ovi prijedlozi ne mijenjaju ništa bitno.

“Izborom Peruška vodilo se računa kako on ne bi došao u sukob interesa. Nema potrebe da saborski zastupnici ulaze u nadzor – nadzor trebaju imati vjerovnici, odnosno Trgovački sud. Mi političari možemo pomagati da se taj postupak razvije u najboljem mogućem smjeru”, dodao je Bačić, koji je zaključio kako je vladajuća većina stabilna.

Komentiraj