Nacional

NEMA OZLIJEĐNEIH Trajekt udario u pristanište na Žigljenu

Jadrolinijin trajekt ‘Cres’, koji prometuje na liniji 335 Prizna – Žigljen, koja spaja kopno s otokom Pagom, jutros oko 07:35 sati sudjelovao je u manjoj pomorskoj nesreći. Prilikom manevra pristajanja u Luci Žigljen na otoku Pagu, po izrazito gustoj magli trajektu se pokvario brodski radar, pri čemu je pramičnim dijelom udario u pristanišnu obalu, priopćili su iz Ministarstva mora pomorstva i infrastrukture.

Nakon udara u obalu, nitko od posade i putnika nije ozlijeđen, a nisu nastale ni materijalne štete na vozilima na trajektu. Na samom je trajektu zabolježeno oštećenje oplate na pramčanom dijelu broda, promjera 50 x 20 cm, na 1,5 metara iznad razine mora.

“Odmah nakon događaja obavljen je iskrcaj putnika i tereta, a trajekt je sigurno privezan u luci Žigljen, gdje su službenici LK Senj, u okviru očevida, pregledali nastalo oštećenje i utvrdili da nema propuštanja mora u potpalublje, obzirom da (vjerojatno) nisu nastala konstrukcijska oštećenja broda. Na poziciji nezgode nije uočeno niti onečišćenje mora.

Nakon obavljenog očevida Lučka kapetanija Senj zapovjedniku trajekta „Cres“ izdala je dozvolu za jednu nekomercijalnu plovidbu u brodogradilište Kraljevicu, gdje slijedi popravak nastalog oštećenja i pokvarene opreme, prije povratka trajekta u redovnu plovidbu.

Jadrolinija d.o.o. odmah nakon pomorske nezgode iz vlastite je flote angažirala motorni trajekt „Ilovik“, koji je nastavio redovnu plovidbu na liniji 335”, navodi se u Priopćenju.

Komentiraj