Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NEMA OZLIJEĐENIH: U Istri sudar automobila i kamiona s tri tone eksploziva

U ponedjeljak u 8.50 kod Žminja u prometnoj nesreći sudarili su se kamion i automobil. Na svu sreću, nije bilo ozlijeđenih osoba. Kako prenosi Glas Istre, kamion je u trenutku sudara prevozio tri tone eksploziva poduzeća Geocop iz Rovinja, koje srećom nije eksplodiralo, a budući da se radilo o industrijskom eksplozivu Amonal, kao takav niti nije mogao eksplodirati. Intervenirala je rovinjska policija, vatrogasci i inspektor zaštite od požara.

Do nesreće je došlo kada je 32-godišnjak upravljao kamionom Man pulskih oznaka Ulicom Matka Laginje te pri uključivanju na prometnicu nije propustio vozila s prednošću prolaska. U tom je trenutku naletjelo vozilo VW Golf pulskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak te je došlo do sudara.

Provjerom je utvrđeno da vozač kamiona posjeduje svu potrebnu dokumentaciju za prijevoz eksploziva i oznake na kamionu. Protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prometnog prekršaja. Poduzeće Geocop iz Rovinja se između ostalih djelatnosti bavi i miniranjem, piše Glas Istre.

Komentiraj