NEM Dubrovnik odgađa se za prosinac i održat će se u Zagrebu

NEM Dubrovnik, osmo izdanje poslovnog događanja specijaliziranog za TV industriju u Hrvatskoj, regiji i svijetu, odgađa se za prosinac i održat će se u Zagrebu tijekom sestrinskog događanja NEM Zagreb i pod nazivom NEM Dubrovnik Meets Zagreb.

“Trenutno neizvjesna situacija na globalnoj razini onemogućila je organizaciju događanja planiranog za lipanj u Dubrovniku kao tradicionalnoj lokaciji održavanja. Donijeli smo ovu odluku u nadi da će se stanje u svijetu do prosinca stabilizirati”, rekla je Sanja Božić Ljubičić, vlasnica tvrtke Mediavision specijalizirane za komunikacijske, akvizicijske i distributerske usluge u TV industriji, ujedno i organizator događanja.

Hrvatski audiovizualni centar je najavio da će se događanje NEM Dubrovnik Meets Zagreb održati od 9. do 11. prosinca, kada bi se na jednom mjestu trebali okupiti predstavnici Pay TV kanala, FTA (Free To Air) kanala, streaming servisi, telekom operatori te pružatelji raznih televizijskih usluga, kao i brojni kreativci, glumci, producenti, redatelji, scenaristi i svi ostali akteri audiovizualne industrije.

U okviru događanja održavat će se panel diskusije i predavanja nekih od lidera svjetske TV industrije koji će predstaviti nove projekte i podijeliti sa sudionicima svoja znanja i iskustva.

Organizirat će se i radionice pod vodstvom profesionalaca s inozemnim karijerama, u okviru kojih će kreativni scenaristi otkriti tajne uspješnih scenarija, profesionalni voditelji timova pokazati kako formirati kvalitetan tim i njime upravljati.

Na radionicama će se govoriti i o pravnoj strani televizijskog posla: od upravljanja TV pravima, financiranja i prodaje do savjeta o zaštiti intelektualnog vlasništva.

Dio NEM-a Dubrovnik je i TV Market koji se također premješta u Zagreb, a novost ove godine je i koncept nazvan TV Tech Showcase, namijenjen tehnološkim tvrtkama za predstavljanje inovativnih IT rješenja, a koja pomažu razvoju industrije.

TV Writing Contest okuplja profesionalne i amaterske scenariste koji će svoje ideje za televizijske projekte moći predstaviti najvećim svjetskim produkcijskim kućama koje će ih potom i ocjenjivati.

“Cilj svakog NEM događanja su pozitivne promjene, unapređenje industrije, ujedinjenje regije i pružanje prilike onima koji svoje projekte vide izvan granica svoje države ili regije. NEM Dubrovnik Meets Zagreb zalagat će se za te ciljeve i tijekom izazovne 2020. godine”, ističu organizatori.

Komentiraj