‘Nekoliko mjeseci će proći do trajnog rješenja’

Screenshot/YouTube

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara u ponedjeljak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao zagađenje vode u Brodu.

“Slavonski Brod je pokriven sa 13 cisterni, a 14. popunjava spremnike. Pokrili smo bolnicu i ustanovne koje imauju veliku kuhinje. A od sutra će pokriven biti imati i glavni vrtić. Sve je pokriveno, problema nema”, rekao je Duspara i dodao da će građani na vrijeme biti informirani gdje mogu nabaviti vodu.

Početak spajanja javnog vodoopskrbnog sustava Slavonski Brod na crpilište Sikirevci najavljen je jutros za 10 sati. Duspara naglašava kako se radi o premaloj količlini vode iz Sikirevaca. “Mora se naći rješenje koje ne može biti riješeno preko noći. Građane molim za malo strpljenje, vode će biti. Vode ima jedino što neki građani moraju ići i kilometar ili dva do cisterne”, poručio je slavonskobrodski gradonačelnik.

Prema posljednjim nalazima, voda je još uvijek onečišćena i nije za piće. “Nalazi su na nekim mjestima još više porasli. Kreću se od 440 do 880. Kontinuirano se to osjeti i na bunarima, ali i na drugim mjestima u gradu. Voda nije za piće”, istaknuo je.

Na kraju je poručio kako se boji da će proći i nekoliko mjeseci dok se ne nađe trajno rješenje.

Komentiraj