Patrik Macek/PIXSELL

Nekić zbog pritiska podnio ostavku u Statutarnoj komisiji SDP-a

Član Statutarne komisije SDP-a Hrvoje Nekić podnio je ostavku na tu poziciju, i to samo dan uoči sjednice komisije na kojoj bi se trebalo oslučivati o žalbi četvorice suspendiranih članova Predsjedništva stranke, Peđe Grbina, Siniše Hajdaša Dončića, Mihaela Zmajlovića i Vedrana Babića.

Njima je Glavni odbor SDP-a sredinom srpnja izrekao sankciju privremenog oduzimanja prava na obnašanje svih funkcija u SDP-u i članskih prava na dvije godine, što im također priječi i da se kandidiraju na svakim budućim izborima u stranci u tom razdoblju.

Statutarna komisija na sutrašnjoj će sjednici odlučuvati o njihovim žalbama. “Od trenutka kada je sazvana sjednica Statutarne komisije na kojoj bi se trebalo odlučivati o sudbini kolega koje je suspendirao Glavni odbor stranke izložen sam kontinuiranim pritiscima od pojedinih kolega iz stranačkog vodstva koji od mene traže, čak i zahtijevaju da glasam za potvrđivanje tih suspenzija, što mi je potpuno neprihvatljivo.

Član sam SDP-a već niz godina, od 2007. godine. U dosadašnjoj političkoj karijeri obnašao sam razne dužnosti, od lokalnog nivoa pa do dužnosti zastupnika u Hrvatskom saboru i ne pada mi napamet dopustiti da se netko sa mnom i mojim imenom poigrava kako mu se hoće.

Politika podjela stranke i pritisaka na članove tijela stranke da glasaju na ovaj ili onaj način mi je strana, jer ne pripada SDP-u već nekim drugim političkim opcijama protiv kojih sam se borio u čitavoj svojoj političkoj karijeri.

Imajući navedeno u vidu, kao i činjenicu da je većini mojih kolega u Statutarnoj komisiji ovakva politika pritisaka i političkih ucjena postala normalna, a kako u njoj nemam namjeru dalje sudjelovati, ovima podnosim neopozivu ostavku na članstvo u Statutarnoj komisiji”, poručio je Nekić.

Komentiraj