Pogledajte prizore ovogodišnje migracije životinja u Africi

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Svake godine u ljeto na području Afrike se odvija velika migracija raznih životinjskih vrsta iz raznih dijelova kontinenta u područje velikog Nacionalnog rezervata Maasai Mara u Keniji.

Nakon što životinje pređu rijeku Mara, što je često veliki izazov, kreću se dalje prema lokalitetima gdje ima više hrane. Uz spomenuti rezervat u susjedstvu je i Nacionalni park Serengeti u Tanzaniji.

Biljojedi, bivoli, antilope i gazele prelaze rijeku kako bi došli do travnatih površina. Slonovi i žirafe traže drveće i više stabljike s plodovima. Ove godine je vodostaj rijeke bio relativno nizak, ne zna se koja je točna lokacija bila najpovoljnija za prelazak. Biljojede uvijek prate mačke grabežljivice i drugi predatori, u vodi vrebaju krokodili. Napad na najslabije i najmlađe jedinke iz krda je česta pojava.

U rijeci Mari je uživao velik broj vodenkonja, nilski krokodil je morao potražiti svoj zalogaj, zebre su se držale skupa i pažljivo timarile  dlaku, slonovi su pokazali svoju snagu i mjesto u životinjskom svijetu.

Komentiraj