Neke punionice električnih vozila će trošiti količine energije kao manji gradovi

Pixsell/Matija Habljak

Stanice za punjenje električnih vozila troše i velike količine energije, naglo povećanje broja električnih automobila, kombija i kamiona na cestama i u urbanim područjima će zahtijevati i nadogradnje na postojećim stanicama, otkriva yahoo.com.

Sjedinjene Američke Države su odlučne oko uvođenja većeg broja električnih vozila, mreže stanica za punjenje već postoje, a zacrtani i odobreni planovi predviđaju izgradnju novih.

Neka istraživanja i stručnjaci ističu da bi već oko kraja desetljeća neke od prometnijih stanica zahtijevale veću opskrbu energijom i nadogradnju infrastrukture. Prema izračunima potrošnja energije tih stanica bi bila slična kao na sportskim stadionima ili u industrijskim pogonima. Oko 2035. godine neke od stanica na istaknutim lokacijama u urbanom okruženju ili na autocesti bi zahtijevale količinu energije, sličnu potrošnji manjeg grada.

U zaključku studije se ističe da bi se američke tvrtke i mreže već sad trebale pripremiti za budućnost.

Mogućnost nadogradnje sustava i spajanja na mrežu mora biti dostupna za sve stanice za punjenje, kako ne bi došlo do problema za tvrtke u budućnosti.

Komentiraj