Nekadašnji HDZ-ov “lički šerif” Milinović registrirao novu stranku LiPo

Izabrani predsjednik stranke LiPO Darko Milinović  u ponedjeljak je u Ministarstvu pravosuđa i uprave predao potrebnu dokumentaciju za registraciju te stranke koja obuhvaća Liku, otoke i Primorje (LiPO), a koja je, kako je ocijenio, najjača regionalna stranka desnog centra.

“Bit ćemo partner ovoj i svakoj vladi i želimo poslati poruku partnerstva, regionalna smo stranka, ali imamo i  desetke članova izvan granica Ličko senjske županije tako da nakon Nove godine očekujemo osnivanje prvih ogranaka”, rekao je Milinović u izjavi novinarima.

Ušli smo u top 15 stranka u Hrvatskoj i imamo oko 1500 članova i želimo poslati nekoliko poruka, istaknuo je Milinović koji je predsjednik stranke, a dopredsjednik je gradonačelnik Novalje  Ante Dabo.

Milinović je poručio i kako se zalažu za veću zastupljenost žena u politici, da imaju četiri potpredsjednice koje predstavljaju javni i privatni sektor. Također tvrdi da su po dobnoj strukturi članstva najmlađa stranka u Hrvatskoj.

“Želimo poslati jasnu poruku uključivosti i da će se kroz političku stranku LiPO itekako čuti Ličko- senjska županija” koja, kako mu se čini, “trenutno nema pravog predstavnika u Zagrebu koji može prezentirati sve županijske projekte.”

Milinović je ličko-senjski župan.

Nova regionalna stranka LiPo  osnovana je 12 prosinca.

Komentiraj