NEISPLAĆENE PLAĆE: Počeo štrajk u sisačkom Metalingu

Autor:

 Nikola Cutuk/PIXSELL

U sisačkom Metalingu, poduzeću za proizvodnju i montažu metalnih konstrukcija, u ponedjeljak je počela obustava rada zbog neisplaćenih plaća.

Kako je priopćio glavni sindikalni povjerenik Tihomir Sović, štrajk će trajati sve do ispunjenja zahtjeva oko 140 zapslenih, a to je isplata plaća za veljaču i ožujak ove godine, te ostvarenje prava iz kolektivnog ugovora, kao što je isplata jubilarnih nagrada, regresa i božićnice.

 

  • Novi direktor Metalniga Davorin Živković je na godišnjem odmoru i trenutačno nije dostupan.

 

 

“Već dugo imamo punu zaposlenost. Završili smo montažne radove na elektrani u Babinoj Gredi, privodimo kraju radove na zahtjevnoj montažnoj konstrukciji krovišta nove zagrebačke zračne luke, a postavili smo i krovište na sisačkoj tržnici. Imamo i ugovorene nove radove, pa smo upravo trebali započeti remont čeličane talijanskog ABS-a. Međutim, izgleda da nam je uprava nesposobna naplatiti obavljene radove. Sumnjivo je i osnivanje tvrtke kćeri Metaling – inženjering, koja navodno više ne radi, ali smo se kod nje pojavljivali kao podizvođači, iako smo trebali biti glavni izvođač”, kaže Sović.

Dodao je kako su se zaposleni prije više godina odrekli 10 posto svojih primanja, kako u vrijeme slabe zaposlenosti ne bi bilo otpuštanja. Međutim, veći dio tog duga zaposlenima nikad nije vraćen, iako se zaposlenost kasnije osjetno popravila.

Novi direktor Metalniga Davorin Živković je na godišnjem odmoru i trenutačno nije dostupan.

Metaling, ranije u sastavu sisačke željezare, afirmirana je tvrtka, čiji su stručnjaci projektirali, proizveli i montirali krovište stadiona na Poljudu, Cibonine dvorane u Zagerebu i brojne druge objekte.

OZNAKE: Štrajk, sisak, metaling

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)