Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić odbacio je u petak tvrdnje da se na smjenu direktorice Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) i Nadzornog odbora te tvrtke odlučio zbog predstojećih parlamentarnih izbora.

“Ovo su ozbiljni problemi i ne želim ih stavljati u kampanju”, kazao je Orepić pojašnjavajući na konferenciji za novinare zbog čega je tek sada odlučio rašćistiti nepravilnosti u AKD-u.

Dodao je da je nova uprava na čelu s Adelom Bišćan imenovana privremeno do formiranja nove vlade.

“Sada su sazreli uvjeti da napravimo postupanje u skladu sa zakonom”, kazao je Orepić. Dodao je da je trebalo vremena da se utvrdi o čemu je riječ te da to nema veze s političkim djelovanjem.

No, na niz sličnih pitanja Orepić nije želio dalje odgovarati te je otišao s konferencije za novinare.

Ranije je izvijestio da je vodstvo AKD-a opozvao zbog nedopustivih postupaka “onih kojima je povjereno upravljanje javnim dobrom”

“Kao ministar unutarnjih poslova većinski sam član Skupštine AKD-a i kao takav donio sam odluke – opozvao sam glavnu direktoricu Agencije za komercijalnu djelatnost, opozvao sam cjelokupni Nadzorni odbor i imenovao drugi, imenovao sam privremenu upravu AKD-a do formiranja nove Vlade”, kazao je Orepić.

Dodao je i da je zbog teže povrede rada i discipline sa svoje dužnosti udaljen predsjednik Nadzornog odbora AKD-a, koji je inače visoki dužnosnik Ravnateljstva policije.

Pojasnio je kako je razlog za kadrovske promjene u ugovoru o radu opozvane direktorice AKD-a, odnosno u aneksu ugovora koji je štetan za AKD te je donesen mimo propisanih normi, u vakumu nakon izbora, a prije formiranja vlasti, 27. studenoga prošle godine.

Komentiraj