Screenshot/HRT

‘NEDJELJOM U 2’: MILAKOVIĆ ‘Pupovac je više ljevičar i Jugoslaven nego Srbin’

Vukovarski dogradonačelnik Srđan Milaković gostovao je u HRT-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’, gdje je komentirao ima li ambicija postati novi vođa Srba u Hrvatskoj i kakvo je stanje u Vukovaru.

Na početku emisije Milaković se prisjetio djetinjstva u Vukovaru i ratnih dana u tom gradu. Nakon pada Vukovara tri su mjeseca boravili u Beogradu, a nakon toga se obitelj vratila. Završio je 7. i 8. razred te gimnaziju. Fakultet je završio u Novom Sadu. U Srbiji je doživio i bombardiranje NATO-a i tada je kaže, prvi put razmišljao o odlasku s ovih prostora. Danas u Vukovaru radi kao javni bilježnik.

Govoreći o problemima u Vukovaru kazao je kako nema interesa investitora za ulaganjem u industriju u Vukovaru, ali i u ostalim prostorima u kojima žive Srbi. Naglasio je da je rak rana Vukovara gospodarstvo. “injenica je da je taj grad prije rata bio jedan od najrazvijenijih u SFRJ. Danas je tako kako jest radi radi loše politike nakon mirne reintegracije”, rekao je dodajući da je krivnja za to na svim Vladama.

S Miloradom Pupovcem Milaković, u doba kad je bio u SDSS-u – nije bio u prisnim odnosima. Smatra da je ta stranka izgubila kredibilitet jer vodi ‘nagodbenjačku politiku’. Kaže i kako Pupovca nikada nije shvaćao kao predstavnika Srba u Hrvatskoj. “Pupovac je više ljevičar i Jugoslaven nego Srbin. Zar nije bitnije obrazovati naše ljude, a ne se fokusirati na to treba li se trg zvati po Titu ili ne”, kazao je.

Na pitanje ima li ambicije postati novi vođa Srba u Hrvatskoj rekao je da bi za to Tuđman morao oživjeti da ga oktroira i postavi.

Komentiraj