Igor Kralj/PIXSELL

NEDJELJA Zatvaranje remetinečkog rotora

Sutra u 9 sati ujutro u Zagrebu, zbog rekonstrukcije, za promet se zatvara remetinečki rotor. Riječ je o najvećem kružnom toku u gradu pa se vozači već sada hvataju za glavu. Osim gužve, pribojavaju se i nove regulacije prometa. Izvođači radova poručuju: većih gužvi neće biti. Spremne su obilazne ceste, javlja HRT.

Iz smjera Velesajma vozači će iz Avenije Dubrovnik skretati desno, te prema središtu grada nastaviti preko Jadranskog mosta, a prema Lučkom – ispod njega.

A novi spoj, sa semaforom preusmjeravat će promet iz centra, odnosno sa sjevera prema Velesajmu ili Lučkom. Najlakše će se rotor obilaziti iz smjera Lučkog.

Remetinečka cesta, pred južnom stranom rotora je zatvorena pa će ga vozači iz Remetinca morati najduže obilaziti; preko naselja Trokut, Trnsko i Savski Gaj.

Već danas poslijepodne – promet usporen. Gužvi će biti na Jadranskom mostu, predviđa prometni stručnjak Željko Marušić.

“S druge strane, imat ćemo povećani pritisak na Aveniju Dubrovnik i nastat će kaos na križanju s Avenijom Većeslava Holjevca”, kaže Marušić.

Stanovnici Kajzerice sa strepnjom čekaju ponedjeljak.

“Kajzerica je ostala samo na dva izlaza. Jedan sa Avenije Većeslava Holjevca, drugi na Aveniju Dubrovnik pa se pretpostavlja da će biti problem izlazit iz kvarta”, rekla je Ana Gugić, predsjednica Mjesnog odbora Kajzerica.

Devetnaest ZET-ovih autobusnih linija također će voziti obilaznim cestama.

“ZET će svakako pratiti situaciju na terenu za cijelo vrijeme izvođenja radova i pokušati u najvećojoj mogućoj mjeri u skladu s dostupnim ogućnostima i sa potrebama naših korisnika osigurati čim kvalitetniju prometnu povezanost”, rekao je.

Radovi će trajati najmanje godinu dana.

Komentiraj