‘Neću dozvoliti da se opstruira cijeli proces’

HINA/ Daniel KASAP

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u ponedjeljak je posjetila Osnovnu školu Ivana Cankara u Zagrebu, povodom edukacije za učitelje, nastavnike, stručne suradnike i ravnatelje škola koje će provoditi eksperimentalni program “Škola za život” u sklopu kurikularne reforme.

Komentirala je tom prigodom izbor vositelja Ekspertne radne skupine. “Proceduru vezanu uz izbor članova i voditelja moramo završiti, a imamo još dva dana. Procedura je pri kraju. Što se tiče voditelja, bit će prijedlog, kojeg će članovi PSP-a razmotriti i glasati i onda možemo ići dalje. Očekujem konstruktivnu raspravu i tim u ERS-u koji će davati podršku Ministarstvu u procesu. I po strategiji i zakonu, Ministarstvo vodi cijeli proces obrazovne reforme”, rekla je ministrica, kako prenosi N1.

Dodala je kako odluku o voditelju Ekspertne radne skupine donosi Posebno stručno povjerenstvo, a ne ona kao ministrica. “Odluku donosi PSP, a ne ja. Ja sam samo jedan od članova tog tijela. Hoćemo li nekoga izabrati ili ne, komentirajmo kad se to dogodi. Očekujem da povjerenstvo odradi posao u skladu s procedurom”, rekla je Divjak.

Naglasila je kako je ERS važno savjetodavno tijelo. “Ali, ne možemo imati paralelenu liniju zapovjedanja i to se neće dogoditi. ERS ima svoje mjesto u provedbi reforme i toga ćemo se držati. Neću dozvoliti da se opstruira cijeli proces. I to je svima jasno iz mog ranijeg djelovanja i izjava. Ministarstvo je sve napravilo prema planu”, poručila je.

Divjak kaže kako se natječaj mora privesti kraju, a tek se onda može razgovarati o novim opcijama. Podsjetimo, prema informacijama koje su mediji objavili tijekom vikenda, voditelj ERS-a trebao bit biti bivši ministar obrazovanja Radovan Fuchs. Ministrica je zaključila kako neće dozvoliti da se opstruira cijeli proces.

Komentiraj