David McNew, Getty Images

NEĆETE VJEROVATI: Evo što bi Apple svojim novcem sve mogao kupiti!

Kad bi Apple odlučio potrošiti sav svoj novac, točnije 202.8 milijardi dolara, to bi bilo veoma zanimljivo gledati

Kompanija Apple je samo u posljednjem kvartalu zaradila 11 milijardi dolara, a ukupna vrijednost poznatog IT giganta iznosi 202.8 milijardi dolara. Ovo je ujedno čini i najvrijednijom kompanijom na svijetu, a ova cifra je veća od bruto domaćeg proizvoda mnogih država sveta.

Apple svoj novac drži van Amerike zbog velikih poreza koji su tamo prisutni. Iako vrijednost od 202.8 milijardi dolara nije sva u gotovini, već i u brojnim investicijama, kad bi Apple želio potrošiti sav svoj novac to bi bilo vrlo zanimljivo gledati.

Naime, div iz Cupertina bi mogao kupiti nevjerovatno mnogo stvari.

Apple bi za početak mogao kupiti Starbucks za doručak (84 milijarde dolara), McDonalds za ručak (93 milijarde), za desert bi mogao kupiti Dunkin Donuts (5.3 milijardi dolara), Krispy Creme (1.15 milijardi), a još bi mu za napojnice ostalo 20 milijardi dolara.

S druge strane, Apple bi mogao kupiti i Coca-Colu  za 179.53 milijardi dolara, Disney za 202.4 milijarde, Sony za 33.3 milijarde i Nike za 97.1 milijardi dolara.

Ukoliko bi se želio malo provozati, Apple bi si za to mogao priušti i Tesla Motors za 35.7 milijardi dolara i Ford za 57.7 milijardi.

I najbolje za kraj. Apple bi sebi mogao priušti i vlastitu zemlju, a čak 145 zemalja svijeta ima bruto domaći proizvod manji od Apple-ove vrijednosti. Novi Zeland bi mogao biti prilično zanimljiv, inače BDP ove zemlje iznosi 185.8 milijardi dolara.

Naravno, Apple bi mogao podijeliti i milijardu iPhone-a da to želi. Ovo bi značilo da bi svaki sedmi stanovnik Zemlje u svojoj ruci držao taj popularni telefon.

Komentiraj