NEĆE NA MIMOHOD U ZAGREBU Bivši pripadnici gardijskih brigada nezadovoljni politiziranjem obljetnice

Ratni pripadnici gardijskih brigada i pripadnici Specijalne policije objavili su u nedjelju priopćenje kojim izražavaju svoje neslaganje s “Vladinim politiziranjem” 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluje, te najavljuju da neće nazočiti vojnom mimohodu u Zagrebu koji će se održati dan ranije.

U obrazloženju svoje odluke, navode da je vojni mimohod u Zagrebu organiziran isključivo u predizborne svrhe te da je njime Vlada htjela umanjiti značaj proslave i obilježavanja akcije Oluja u Kninu.

Smatraju da je Vlada inzistiranjem da se na svečanosti u Kninu ne govori, pokušala obezvrijediti taj dan i značaj toga za Hrvate povijesnog mjesta te poručuju da ne pristaju na izazivanje novih podjela, posebice ne podjela oko obilježavanja tako vrijednih datuma što je, po njihovoj ocjeni, ne samo politički nepromišljeno, nego i šteti našoj Domovini.

 

  • Stoga pozivaju Vladu da 5. kolovoza obilježi dostojanstveno i ponosno, kako to Hrvatska i njezini građani zaslužuju, te da na primjeren način i bez kompleksa odgovori službenoj srpskoj politici koja još uvijek, unatoč presudi Haaškog suda, taj datum želi prikazati drugačije.

 

“I ovom prigodom naglašavamo da su Vlada i premijer Zoran Milanović ignoriranjem problema i zahtjeva hrvatskih branitelja, posebice najtežih ratnih stradalnika invalida, koji već mjesecima prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja, pokazali kakav odnos imaju prema oslobodilačkom Domovinskom ratu i vrijednostima koje su iz njega proizašle”, ističe se u priopćenju Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi (ZUV HGP) i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

Komentiraj