Grgur Zucko/PIXSELL

NEĆE BITI SPAJANJA: U Zadru ostaje transfuziologija

Odjel transfuziologije Opće bolnice Zadar neće se pripojiti KBC-u Split, kao što je najavljeno prije dva mjeseca, potvrdio je u ponedjeljak za prvog službenog posjeta zadarskoj bolnici ministar zdravlja Siniša Varga.

“Opća bolnica Zadar bolnica je druge kategorije i jedina takve vrste između Rijeke i Splita. Stoga smatram osobno, a i uvažavajući sve argumente i obrazloženje sanacijske upraviteljice Andrijane Bedalov, kako je nužno da subregionalni centar transfuziologije ostane u Zadru”, izjavio je Varga, koji je na odjelu darovao krv.

Ministar je sa suradnicima posjetio i buduću polikliniku koju ministarstvo financira sa 142 milijuna kuna pri čemu je najavljeno da več sutra počinju pripreme za preseljenje odjela onkologije i fizikalne medicine u novu zgradu.

Andrijana Bedalov, nova sanacijska upraviteljica Opće bolnice Zadar, odbacila je medijske napise kako je građevinska inspekcija na zgradi buduće poliklinike uočila nedostatke i nepravilnosti.

Prilikom posjeta bolnici ministar je stotisućitom pacijentu obrađenom kroz Program plus dodijelio simboličnu nagradu, jednogodišnju policu dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a, te napomenuo kako su dosadašnji rezultati Programa plus više nego zadovoljavajući.

Komentiraj