Nećak zamijenjene pacijentice: “Bio je šok, mislio sam da sanjam. Neću nikoga tužiti, greške se događaju”

Nakon neviđenoga propusta splitskog KBC-a zbog kojeg je ravnatelj podnio ostavku, oglasio se i Tomislav Zorić, nećak Ive Feisthammel. U njenom grobu pokopana je druga žena koju su zamijenili u splitskoj bolnici Križine. Poručio je da su bili u šoku, ali da može shvatiti kako se greške dešavaju.

“Sinoć su mi se javili zamjenik ravnatelja bolnice i  ministar Beroš. Bila je takva okolnost, žena je pokopana u Grudama, u Hercegovini. Međutim, jasno je da je tu… Ministar je doista bio ljut, ali shvaćamo da se događaju greške. Nakon prvobitnog šoka, bilo mi je lakše. Bože me oprosti, obitelji koja je slušala dijagnozu moje tetke skoro mjesec dana je sigurno teško. Teta Iva je sada u bolnici na Križinama. Ne znam da je bila Covid pozitivna. Ona je bila u domu u Dicmu, vlasnik doma me nazvao pravodobno i obavijestio me da ima temperaturu te da će je odvesti u bolnicu. Tada mi je javljeno da je testirana i da je u boljem stanju”, ispričao je Tomislav za 24 sata.

“U ponedjeljak ujutro mi je javljeno da je umrla. Budući da nisam mogao iz Zagreba u Hercegovinu, organiziran je sprovod tamo. Nisam bio prisutan jer zbog mjera sigurnosti nisam mogao prijeći granicu ni napuštati Zagreb. Nije bila normalna situacija. Nije ni sad. Jučer je prvo bio šok, nevjerica. Mislio sam da sanjam”, dodao je

Podsjetimo, dvije gospođe zaprimljene su u splitsku bolnicu 10. travnja. Stigle su u razmaku od sat vremena iz dva različita doma, jedna iz doma u Dicmu, jedna u Seget Vranjicu. Raspoređene su na dva različita odjela. Međutim, prilikom  zaprimanja su im identiteti zamijenjeni. Nažalost, kako se radi o osobama starije dobi koje su dementne i teško komuniciraju, ta se zamjena nije ispravila i nije se greška utvrdila sve do ovog ponedjeljka. Iva Feisthammel je navodno bila Covid-19 pozitivna i ona je još živa. Nakon što je ozdravila, trebala je u ponedjeljak biti vraćena u njezin dom u Segetu. Kad su je doveli u dom, rekli su im da ona nije njihova korisnica. Tu se shvatilo da je došlo do zamjene. Onda se išlo u pretragu i ustanovili su da je korisnica Doma u Segetu nažalost  preminula i da je pokopana u Grudama 16. travnja, pod imenom žive žene.

Komentiraj