Nebeska utrka Pikes Peak International Hill Climb predstavila retro i nove modele

Screenshot YouTube

Američka nebeska utrka Pikes Peak International Hill Climb je uz engleski festival Goodwood Festival of Speed prošlog vikenda bila jedna od glavnih automoto atrakcija, koje je pratio velik broj ljubitelja motosporta, prenose sg.news.yahoo.com.

Mediji su izvijestili da su loše vrijeme i magla pokvarili izvedbe i obaranje novih rekorda na jubilarnom izdanju posebnog izazova i utrke Pikes Peak. Brdska utrka uključuje prolazak 156 zavoja i prelazak velike nadmorske visine na jednom od najviših vrhova u sklopu planinskog lanca Rockie Mountains.

Rhys Millen u automobilu Bentley Continental GT je osvojio prvo mjesto 2019.godine te je i ovaj put uspio pobijediti na ovom izazovu i prestići Porsche.

Kako je i najavljeno nova Acura je ima vrlo dobar nastup u Coloradu, Nick Robinson je s modelom NSX Type S zauzeo treću poziciju u svojoj kategoriji. Drugo mjesto je pripalo Dajiru Yoshiharau i električnom modelu Tesla Model S.

Očekivalo se  ‘veliko predstavljanje’ Kena Blocka u koncept automobilu, električnom Porscheu 911 (Hoonipigasus) s 1,400 KS, no zbog problema s motorom poznati vozač je morao propustiti kvalifikacije.

Britanac Robin Shute je uzeo pobjedu u kategoriji bez granica s Hondom TSC Wolf, ali ovaj put nije uspio nadmašiti prijašnje vrijeme.

Rod Millen je naglasio da retro automobili još uvijek zaslužuju pažnju, s Toyota Tacomom je osvojio ovu legendarnu utrku 1998. i 1999. godine, a model je izašao iz garaže posebno za ovu priliku.

Pikes Peak je utrka, no vozači i automobilske tvrtke ovdje prije svega žele srušiti rekord, testirati mogućnosti vozila, nove modele i koncepte. Acura je ovdje testirala svoje nove modele, koji su pokazali veliku izdržljivost u negostoljubivim uvjetima i pokazali vrlo dobre rezultate.

Komentiraj