Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić za N1 televiziju komentirao je prijedlog novog Vladinog povjerenika za Agrokor.

“Umjesto Marka Darko. Potpuno je svejedno ubire li novac Marko ili Darko. Bilo je potpno jasno što će se događati. Mi smo upozoravali, ako dajete mogućnost potpunog upravljanja jednoj soobi, a Trgovački sud pretvarate u javnobilježnički ured koji nema nikakavog nadzora nad djelovanjem…”, izjavio je Kolakušić dodajući da sud mora biti nepristran i kontradiktoran. “Tu lekciju nam je očitao i Europski sud pravde kad je odlučivao mogu li javni bilježnci biti sud”, ustvrdio je.

Kolakušić smatra da Lex Agrokor neće pasti na sudu. “Ključno je znati, kad Ustavni sud ukida zakon, on više nema utjecaja prema naprijed. Sve što je bilo – ostaje. Oni koji su oštećeni, mogu podnijeti tužbe. Uvjeren sam da će se utvrditi da je ovaj zakon sukladan Ustavu”, poručio je.

Ukoliko se ipak dogodi da zakon ocijeni neustavnim prije nagodbe, tvrdi da se nagodba ne bi mogla sklopiti. “Cijelo vrijeme se Lex Agrokor gura kao neko rješenje koje nije bilo predviđeno stečajnim zakonom. Sve je to bilo, samo je trebalo izmijeniti jednu dvije odredbe i ostaviti sud sudom”, zaključio je Kolakušić.

Komentiraj