NE SVIĐA MU SE IDEJA: “Osobno sam protiv cjepiva i ne bih želio da me se prisiljava, morat ću donijeti odluku”

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković poručio je kako se protivi cjepivu, i kako bi ga to moglo zaustaviti povratku tenisu nakon završetka pandemije koronavirusa, prenosi Independent.

Mediji pišu kako bi se tenisači, prije nego se vrate na teniske terene, trebali cjepiti kada cjepiva bude. Ipak, tu Đoković dolazi do dileme. “Osobno sam protiv cjepiva i ne bih želio da me se prisiljava na cijepljenje kako bih mogao putovatI”, rekao je Đoković u live Facebook chatu.

“A ako cjepivo postane obavezno, što će se dogoditi? Morat ću donijeti odluku. Imam svoje mišljenje, ali tko zna, možda se ono i promijeni”, dodao je.

“Postoji određena cenzura medicinskih stručnjaka koji govore o rješenjima koje se ne uklapaju s rješenjima koja se uklapaju sa službenom medicinom. Htio bih da postoji više debata, razlika u mišljenju. Mi nismo iz te struke, pa ne možemo o tome govoriti. Ja bih volio da se više govori o imunitetu”, rekao je Đoković.

Nekadašnja najbolja tenisačica svijeta Amelie Mauresmo izjavila je prošlog mjeseca da se teniski mečevi ne bi trebali nastaviti ukoliko se igrači ne mogu cijepiti.

Kao i svaki drugi sport, i tenis je doživio veliki udarac pandemijom koronavirusa. Zasada, do 13. srpnja su odgođeni svi turniri. Wimbledon je otkazan po prvi put nakon Drugog svjetskog rata, a Roland Garros bi se trebao održati u rujnu.

Komentiraj