Ne skida se imunitet Sinčiću, Madjeru, Orepiću i Sauchi

Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor potvrdio je u petak prijedlog saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) da se odbiju zahtjevi za skidanje imuniteta nezavisnom zastupniku Tomislavu Sauchi, HSS-ovom Mladen Madjeru, Ivanu Viliboru Siničiću iz Živog zida i nezavisnom Vlahi Orepiću uz obrazloženje da se zastupnički imuniteti ne skidaju zbog privatnih tužbi.

Saborski zastupnici također su uputili u drugo čitanje prijedlog zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora, kojim bi se trebao osigurati lakši pristup digitalnim javnim uslugama i informacijama osobama s invaliditetom, prije svega slijepim i slabovidnim osobama, kao i onima starije životne dobi.

Sabor je prihvatio i nekoliko izvješća za 2017. godinu – izvješće o radu Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, izvješće o radu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, godišnje izvješće Hrvatske zaklade za znanost , izvješće o radu i poslovanju Hrvatskog zavod za mirovinsko osiguranje, te izvješće o radu Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Osim toga, primio je na znanje godišnje izvješće o radu Nadzornog odbora HRT-a te provedbi nadzora zakonitosti rada i poslovanja za 2015., dok ono za 2016. nije prihvatio.

Komentiraj