NE OBILJEŽAVA DAN DRŽAVNOSTI Plenković i Jandroković prozvali Milanovića: Tužno. Čuli smo svašta od njega, a ovo je…

Autor:

01.05.2024., Okucani - Sredisnja svecanost obiljezavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Bljesak" odrzana je u Okucanim uz nazocnost drzavnog vrha. Polaganjem vijenaca i cvijeca prisutni su odali pocast svima koju su zivot polozili za hrvatsku slobodu i samostalnost. Andrej Plenkovic, Gordan Jandrokovic, Zoran Milanovic. Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Matija Habljak/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, u povodu Dana državnosti položili su jutros vijence kod Spomenika domovini. Tom su prilikom dali izjave za medije.

“Zahvalni smo predsjedniku Franji Tuđmanu, braniteljima na slobodi koju su ostvarili za hrvatski narod”, poručio je Jandroković. Kazao je da je Hrvtaska prošla proces međunarodne integracije te da su ostvareni svi ciljevi koji su dobili kao zadatak od hrvatskog naroda, a sada se treba raditi na tome “kako bi Hrvati bolje živjeli”, piše N1.

Čestitao je građanima Dan državnosti.

Komentirao je potom, odgovarajući na pitanja novinara, i koaliciju s Domovinskim pokretom. “Krenuli smo u zajedničku većinu i Vladu i čini mi se da s obje strane postoji volja da se složi stabilna vlast koja će u iduće četiri godine rješavati sva ključna pitanja. Brojni su izazovi, oko nas bijesne ratovi, izazovi su i sigurnosni i ekonomski, imamo i demografske izazove.”

Osvrnuo se na predsjednika Zorana Milanovića. “Tužno je da predsjednik Republike ne priznaje i ne želi sudjelovati u Danu državnosti. Čuli smo od njega svašta, a ovo je još jedan doprinos tom neodgovornom načinu na koji se obnaša funkcija predsjednika.”

Hrvatska slavi Dan državnosti: Niz je aktivnosti, evo što je sve pripremljeno

Dodao je da je zanimljivo da nijedan političar iz lijeve oporbe danas nije ovdje.

Premijer Andrej Plenković je također građanima čestitao Dan državnosti. “Najvažniji praznik, dan koji utjelovljuje višestoljetne težnje hrvatskog naroda za svojom državom. Prošli smo trnovit put, put oslobađanja teritorija, put stvaranja institucija, put međunarodnog pozicioniranja Hrvatske.”

I on se osvrnuo na Milanovića. “Ako netko ne obilježava Dan državnosti države kojoj je formalno predsjednik, to znači da ne poštuje zakone niti ključne dane i ne treba se čuditi da krši Ustav u vremenu parlamentarnih izbora i ne poštuje temeljne vrednote.”

Dodao je da je Dan državnosti za sve. “Onaj tko dođe i pokaže poštovanje, poštuje hrvatske zakone i ključne dane. Onaj tko ne dolazi i ne poštuje, taj iskazuje prijezir prema ključnim danima koji su zakonom definirani.”, kazao je Plenković.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 1 mjesec

To je HDZ ovska kreacija i nametnuti praznik zbog Tijelova i uguravanja u guzice Kaptolske elite.