Getty Images

NE NAZIRE SE KRAJ: Juncker očekuje nastavak migrantskog vala

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker smatra da će se izbjeglički val preko balkanskih država prema Njemačkoj nastaviti, te da će u nedjelju na kriznom sastanku o izbjegličkoj krizi koji je sazvao biti nađena neka praktična rješenja, navode jutros slovenski mediji.

Juncker je novinarima sinoć u Madridu na margini sastanka lidera stranaka koji djeluju u okviru grupacije Europske pučke stranke (EPP) kazao da “skoro zaplače” kad svaki dan kad na večer gleda duge kolone izbjeglica, te da je krizni sastanak koji će se održati u nedjelju “europsko-njemačko-slovenska inicijativa”, piše njemački Sueddeutsche Zeitung, a prenosi ljubljansko “Delo”.
Na kriznom summitu lidera balkanskih i srednjeeuropskih država bit će riječi o praktičnim pitanjima, na primjer o pomoći Sloveniji u šatorima, posteljama i dekama, a tamo bi mogle biti upućene i policijske postrojbe, kazao je navodno Juncker.
Na sastanku očekuju i srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, a Srbija bi na sastanku mogla objasniti “pod kojim bi uvjetima uspostavila tampon zonu”, prenosi ljubljansko “Delo”.

Komentiraj