“NE MOGU VIŠE” Andy Murray najavio kraj karijere

EPA/DANIEL POCKETT

Bivši najbolji tenisač svijeta Andy Murray na emotivnoj je konferenciji za novinare objavio da se nakon ovogodišnjeg Wimbledona planira povući iz tenisa, ali poručuje da ne zna hoće li izdržati do tada i da bi Australian Open mogao biti njegov posljednji turnir u karijeri.

Već dugo Murray se oporavlja od operacije kuka. “Nisam siguran da mogu igrati kroz bol još četiri ili pet mjeseci. Želim još zaigrati u Wimbledonu i onda stati, ali nisam siguran da ću to moći”, rekao je Murray novinarima, boreći se sa suzama.

“Ne osjećam se dobro, dugo se borim. Već 20 mjeseci osjećam mnogo boli. Uglavnom sam učinio sve što je bilo moguće kako bih se osjećao bolje, ali nije pomoglo”, rekao je 31-godišnji Škot. Priznao je da je bolje nego prije pola godine, ali još uvijek osjeća veliku bol.

“Još uvijek mogu igrati do određene razine, ali ne više na razini na kojoj sam igrao. Bol je prevelika – moram razmišljati o svom životu. Volio bih igrati do Wimbledona i onda bih volio prestati, ali nisam siguran da i to više mogu ostvariti”, dodao je tenisač.

Murray je u karijeri osvojio tri Grand Slam turnira – jedan US Open i dva Wimbledona. Titula u All England Clubu iz 2013. bila je prva nekog britanskog tenisača od Freda Perryja 1936. godine. Osvojio je i dvije zlatne olimpijske medalje, a 2015. godine je odveo Veliku Britaniju do naslova u Davis Cupu. Na prvo mjesto ATP ljestvice zasjeo je u studenom 2016. godine i tamo se zadržao 41 tjedan.

Komentiraj