“Ne kontrolira se, zastupnike naziva čobanima, panjevima, budalama, primitivcima”

Patrik Macek/PIXSELL

Saborska rasprava o izvješćima o sastancima Europskog vijeća u 2018. godini. protekla je u srijedu navečer u sjeni ranijeg incidenta između zastupnika Mosta Nikole Grmoje i premijera Andreja Plenkovića.

Raspravu o stanju u Europskoj uniji nije smjela ugroziti ranija rasprava koju smo imali, rekao je Milorad Pupovac (SDSS) .

“Optuživati potpredsjednicu Vlade za izdaju državnih interesa i za pitanja za koga radi jer je radila za privatnu kompaniju, optuživati predsjednika Vlade da ne radi za hrvatske interese, i to u zemlji u kojoj ga pojedini tabloidi nazivaju najpogrdnim imenima i širiti k tome ovdje antisrpsko raspoloženje”, kazao je.

Iako je tema Europsko vijeće, imali smo priliku danas u Saboru vidjeti kompletno antieuropko ponašanje, ustvrdio je Joško Klisović (SDP) . “Da se takve stvari događaju u našem parlamentu i da nismo u stanju zadržati razinu političke kulture u koju se svi kunemo, onda to ukazuje da stvari nisu onako dobre kako bismo željeli, ocijenio je.

Rasprava o izvješću se može iskoristiti i za otvaranje pitanja koliko Hrvatske ima u EU, a koliko EU u Hrvatskoj, kazao je Goran Beus Richembergh (Glas).

Branimir Bunjac (Živi zid) ustvrdio je kako Vlada bahatošću u Saboru brani vlastitu nesposobnost da rješava probleme hrvatskih građana.

“Imamo ministre i samog predsjednika Vlade koji se ne mogu kontrolirati. Pokažete mu prst i hoće vas ugristi, date mu dječji poklon, on ga baci na pod i kaže goni se, kad čuje kritičku misao zastupnike naziva čobanima, panjevima, budalama, primitivcima…”, rekao je Bunjac.

Sabor sjednicu nastavlja u četvrtak.

Komentiraj