“Ne igraju imena, igra reprezentacija”

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom, u noći sa utorka na srijedu, prijateljska je utakmica protiv Meksika. U prvom prijateljskom ogledu na američkom tlu ‘Vatreni’ su poraženi od Perua (0:2), a nakon te utakmice šestorica su reprezentativaca napustila SAD i vratila se u klubove.

“Plan je bio da podijelimo vrijeme igračima i da se šestorica ranije vrate kući, te da protiv Meksika priliku dobiju drugi igrači. Primjerice, bio bi veliki rizik da Modrić igra opet nakon svog oporavka od ozljede, a jako dobro znam njegove kvalitete i ne moram ga dodatno provjeravati. Imam svoj cilj i svoj plan. U njega vjerujem, tako radim i ništa me neće omesti”, objasnio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić za službene stranice HNS-a.

Dodao je kako su mogli ostati u Europi i igrati s nekim slabijim protivnicima. “Mogli smo nekoga pobijediti tri ili četiri razlike, i onda bi se stvorila velika euforija, s velikim nadanjima i ambicijama. Želim se uvjeriti u stvarno stanje stvari, s obzirom da Hrvatska ima sjajnu reprezentaciju, sjajne igrače, ali nažalost nemamo objektivno moguće rezultate”, poručio je.

Dalić naglašava kako problem postoji, te samo želi naći prave razloge i te probleme riješiti. “Vidio sam mnogo stvari protiv Perua, vidjet ću i protiv Meksika i znat ću potom odlučiti. Dogovorio sam se sa spomenutom šestoricom da mogu otići jer želim vidjeti, naprimjer, Rebića, Kovačića, Pjacu, Kramarića u odnosu na Perišića, Mandžukića, Brozovića i Kalinića, te onda donijeti odluku. Ne mogu dopustiti da se igrači ‘švercaju’ i da igraju zbog imena. Ne igraju imena, igra reprezentacija. Opet, ovo nam je zadnja provjera prije završnog okupljanja u svibnju, zadnja šansa da isprobam neke pojedince te je i zbog toga pao dogovor o odlasku šestorice”, kazao je izbornik.

Na kraju je poručio da poštuju reprezentaciju Meksika. “Neće nam biti lako, ali očekujem da će Hrvatska odigrati dobru utakmicu, da će moji igrači pružiti dobru partiju. Bit ćemo agresivni, držati se svog stila jer ćemo ga koristiti i na Svjetskom prvenstvu. Argentina je, smatram, jedan od glavnih favorita za naslov u Rusiji, ali prvenstveno smo usredotočeni na Nigeriju, prvog suparnika u skupinI”, zaključio je Dalić.

Komentiraj