NE IDE PA NE IDE I Irak ‘oteo’ Brazilu bodove – “Ovo je povijesni dan za nas”

EPA/ANDRESSA ANHOL

Nakon remija bez golova u prvom kolu nogometnog turnira na Olimpijskim igrama protiv Južnoafričke republike, nogometaši Brazila još su jednom razočarali svoje navijače, ponovivši neatraktivni rezultat 0:0 i u drugom kolu, protiv Iraka.

Predvođeni zvijezdom Barcelone Neymarom, Brazil nije mogao pronaći put do mreže Iraka. Iako je Brazil pet puta osvajao naslov svjetskog prvaka, naslov na Olimpijskim igrama još nikada nisu osvojili. Više od 60 tisuća ljudi došlo je na stadion u Brasiliju kako bi isprali ‘gorak okus’ koji je ostao nakon utakmice s JAR-om. Ipak, bez sreće.

Od dvadeset udaraca koje su Brazilci uputili prema vratima Iračana, samo je šest otišlo u okvir vrata. “Moramo se ispričati navijačima”, rekao je brazilski izbornik Rogerio Micale. “Kako utakmica odmiče, a mi nismo postigli pogodak, stres raste a u takvim je situacijama vrlo lako napraviti pogreškU”, dodao je.

S druge strane, irački je izbornik Abdulghani Alghazali presretan. “Ovo je povijesni dan za Irak – odigrati neodlučeno protiv Brazila pred njihovim navijačima”, kazao je.

Komentiraj