NBA: Warriorsi ‘razbili’ Cavalierse i poveli sa 2-0

FaH

Golden State Warriors su sinoć uvjerljivo s više od 30 koševa razlike u drugoj utakmici finala NBA slavili protiv Cleveland Cavaliersa i tako poveli sa 2-0 u seriji na četiri pobjede.

Golden State je sa 110-77 pobijedio Cleveland a do pobjede ih je odveo raspoloženi Draymond Green koji je zabio 28 koševa, od čega je pet trica, te je tome dodao sedam skokova i pet asistencija. Najkorisniji igrač i najbolji strijelac NBA Stephen Curry je utakmicu završio sa 18 pogodaka i devet skokova u samo 25 minuta koliko je proveo na terenu. Klay Thompson je dodao 17 koševa za pobjedu.

Clevelandova loša večer započela je u trećoj četvrtini kada je Kevin Love bio prisiljen izaći iz igre zbog vrtoglavice nakon što je u drugoj četvrtini dobio udarac u glavu. Najbolji igrač Cavaliersa LeBron James je zabio 19 koševa uz devet asistencija i osam skokova, ali nije igrao u zadnjoj četvrtini kada su Warriorsi stvorili veliku prednost koju su samo poveaćavali do kraja. Kyle Irving je zabio samo 10 koševa, a Cleveland je imao šut iz igre 35 posto.

Treća utakmica se igra u Clevelandu u srijedu.

Ovo je sedam uzastopna pobjeda Golden Statea nad Clevelandom, još od prošlogodišnjeg finala.

Komentiraj