NBA: Rekordno mala gledanost finala doigravanja

Prva utakmica finala doigravanja američke profesionalne košarkaške NBA lige između Los Angeles Lakersa i Miami Heata imala je rekordno mali broj televizijskih gledatelja.

Prema dostupnim podacima o gledanosti, pobjedu Lakersa 116-98 pratilo je 7.41 milijuna gledatelja u SAD-u čime je oboren negativni rekord od 8.06 milijuna koliku je gledanost imala treća utakmica finala 2003. između San Antonio Spursa i New Jersey Netsa.

Također, objavljeno je kako je ovih 7.41 milijuna pad od 45 posto u odnosu na gledanost prve utakmice prošlogodišnjeg finala između Toronto Raptorsa i Golden State Warriorsa.

Gledanost finala doigravanja američko-kanadske profesionalne hokejaške lige NHL igranog u drugoj polovici rujna bila je za 60 posto manja od gledanosti lanjskog finala igranog u uobičajenom terminu početkom lipnja.

Prije dva tjedna je MoffettNathanson Research objavio kako je ukupna gledanost televizijskog programa u SAD-u u kolovozu ove godine bila 26 posto manja u odnosu na kolovoz prošle godine, dok je za prvu polovicu rujna taj pad 27.1 posto.

Komentiraj