NBA liga financijski kaznila dvije najveće zvijezde Utah Jazza: Donovana Mitchella i Rudyja Goberta

Vodstvo američke profesionalne košarkaške NBA lige financijski je kaznilo dvije najveće zvijezde trenutačno vodećeg sastava lige Utah Jazza, Donovana Mitchella i Rudyja Goberta zbog kritiziranja sudaca nakon 123-131 poraza od Philadelphia 76-ersa nakon produžetka u utakmici igranoj sa srijede na četvrtak.

Mitchell je kažnjen sa 25,000 dolara jer je nakon isključenja zbog dvije tehničke pogreške 30 sekundi prije kraja nogom prevrnuo posudu s vodom, dok je Gobert kažnjen sa 20,000 dolara zbog javnog kritiziranja sudaca.

“Teško je kada nakon tako žestoke borbe za pobjedu na takav način ostanemo bez nje. Nikada ne želim kriviti suce za poraz. Mogli smo napraviti više, ali u ovom slučaju ishod je bio izvan naše kontrole”, kazao je Mitchell.

“Mike Conley je išao u prodor prema obruču i protivnici ga povlače ispred sudaca i oni ništa ne sude. S druge strane, sude nepostojeće prekršaje. Mislim kako suđenje nije poštovalo košarku, kao niti našu momčad. Nadam se kako će suci pogledati snimku utakmice kod kuće. I ja ću ju pogledati, ali nadam se kako će se oni barem sramiti dok će ju gledati”, izjavio je Gobert.

Bila je to posljednja utakmica Jazza prije stanke zbog “All Star” utakmice na kojoj će sudjelovati i Mitchell i Gobert. Mitchell će igrati za momčad Kevina Duranta, a Gobert za momčad LeBrona Jamesa.

Komentiraj