NBA: Kawhi Leonard želi otići iz San Antonija, Lakersi su mu prva želja

epa

Najveća zvijezda bivših NBA prvaka San Antonija, 26-godišnji krilni igrač Kawhi Leonard, nakon sedam sezona provedenih u Spursima želi napustiti klub, a prva mu je želja preseliti u Los Angeles Lakerse, objavili su pojedini američki mediji pozivajući se na izvor iz NBA lige.

Leonard je u prošloj sezoni odigrao svega devet utakmica za San Antonio žaleći se na kroničnu ozljedu tetive kvadricepsa. Prema nalazima liječničke službe San Antonija Leonard je bio sposoban igrati, što je izazvalo sukob na relaciji klub – igrač.

Leonard će, prema sadašnjem ugovoru, sljedeće sezone biti slobodan igrač, a Spursi bi mu ovog ljeta mogli ponuditi produženje ugovora na još pet godina, maksimalnog iznosa od 219 milijuna dolara. Bilo je najavljeno da će se Leonard ovog tjedna susresti s trenerom Greggom Popovichem, ali se taj sastanak nije dogodio.

Prema pisanju ESPN-a Kawhi Leonard je odlučio napustiti San Antonio i zatražiti da bude zamijenjen, a prvi na listi želja su mu Los Angeles Lakersi. No, bude li Leonard doista na tržištu, San Antonio će imati i drugih zainteresiranih kandidata, među kojima su i Boston Celticsi, koji su još u veljači, prije isteka roka za igračke razmjene, slagali križaljku za dovođenje All-Star igrača Spursa.

Komentiraj