Iako su imali samo 25 posto izgleda za takav scenarij, Boston Celticsi su najveći dobitnici NBA lutrije i birat će kao prvi na draftu koji će biti održan 22. lipnja u Barclays Centeru u Brooklynu, dok su kuglice donijele drugi izbor Los Angles Lakersima, a treći Philadelphiji.

Celticsi su do prvog izbora došli zahvaljujući zamjeni igrača koju su obavili sa Brooklynom tijekom drafta 2013. godine, kad su Netsima poslali svoje tadašnje zvijezde Kevina Garnetta i Paula Piercea, a zauzvrat dobili izbor Netsa u prvoj rundi ovogodišnjeg drafta. Celticsima je ovo prvi put da su došli u priliku birati kao prvi u novijoj eri NBA lige.

Los Angeles Lakersi i njihov novi glavni menadžer Magic Johnson također su veliki dobitnici na lutriji, jer su došli do drugog izbora. Da su kojim slučajem dobili pravo na četvrti izbor, morali bi ga prepustiti Philadelphiji, koja bi u tom slučaju imala dva izbora među prva četiri, jer su Sixersi došli do trećeg izbora zahvaljujući prijašnjem tradeu sa Sacramentom, koji ima pravo na peti i deseti izbor. Među prvih pet je i Phoenix koji će birati kao četvrti.

Rezultati lutrije za NBA draft:

1. Boston (od Brooklyna)

2. Los Angeles Lakers

3. Philadelphia (od Sacramenta)

4. Phoenix

5. Sacramento (od Philadelphije)

6. Orlando

7. Minnesota

8. New York

9. Dallas

10. Sacramento (od New Orleansa)

11. Charlotte

12. Detroit

13. Denver

14. Miami

Preostali izbori prve runde:

15. Portland

16. Chicago

17. Milwaukee

18. Indiana

19. Atlanta

20. Portland (od Denvera preko Memphisa)

21. Oklahoma City

22. Brooklyn (od Washingtona)

23. Toronto

24. Utah

25. Orlando (od Toronta preko LA Clippersa)

26. Portalnd (od Clevelanda)

27. Brooklyn (od Bostona)

28. LA Lakers (od Houstona)

29. San Antonio

30. Utah (od Golden Statea)

Komentiraj