Marko Prpic/PIXSELL

NAVODNO PRAĆENJE PETROVA Grmoja: U sabor stigla anonimna dojava ‘Politička hobotnica Bože Petrova’, Ostojić naredio praćenje Petrova

16:34 Glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja u utorak je, nakon što je dao iskaz u USKOK-u, novinarima rekao kako ima informacije kako je u saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost stigla anonimna dojava naslovljena ‘Politička hobotnica Bože Petrova’ u kojoj, kako kaže, stoji da je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić zloupotrijebio svoj položaj i naredio praćenje čelnika Mosta Bože Petrova, prenosi NovaTV.

“Neka sada institucije odrade svoj posao i neka se utvrdi je li to istina. Ja sam dobio informaciju da je anonimna osoba podnijela podnesak. Dobio sam potvrdu da je to tako. Rekao sam da sumnjam u to da je Ranko Ostojić zloupotrijebio svoj položaj. Nisam rekao da je to sigurno tako niti da imam dokaze. Ja želim da taj aparat služi borbi protiv korupcije, a ne da služi za političke obračune”, rekao je Grmoja.

Dodao je da te indicije nisu utjecale na odluku da MOST ne ide s SDP-om. “Ne mogu reći tko mi je rekao te informacije, to sam rekao USKOK i taj čovjek je rekao da će doći dati izjavu. Ja vjerujem toj osobi i sad je potvrđeno da je to prijavljeno. Nije riječ o nekom službeniku niti stranačkoj osobi nego je ta osoba dobila informaciju iz obavještajne zajednice”, rekao je i istaknuo kako ta osoba nije Milijan Brkić.

13:17 Ravnateljstvo policije u utorak nije željelo komentirati tvrdnje glasnogovornika Mosta nezavisnih lista Nikole Grmoje da je PNUSKOK pratio čelnika te stranke Božu Petrova, dok je ministar unutarnjih poslova za srijedu najavio konferenciju za novinare na kojoj  će, kako se doznaje, odgovarati na sva pitanja.

Glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić kazala je Hini da se policije ne želi miješati u političke stvari, niti to smije činiti. “No, ministar Ranko Ostojić u srijedu će održati konferenciju za novinare na kojoj će, kao političar, odgovarati na sva pitanja pa tako i ove iznesene sumnje”, kazala je Bikić.
Voditeljica saborske Službe za medije Marina Buntić Juričić potvrdila je za N1 da je u saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost stigla predstavka o slučaju o kojemu je Grmoja govorio u ponedjeljak.
“Budući da Odbor još nije konstituiran, ne možemo objaviti detalje predstavke, koja će ući u obradu nakon što se konstituira Odbor”, kratko je pojasnila Buntić Juričić.
Grmoja je u ponedjeljak ustvrdio da je PNUSKOK Petrova pratio nakon parlamentarnih izbora u akciji koja “nigdje nije zavedena”. Kazao je to u razgovoru za televiziju N1 u kojem je objasnio da Most traži čelno mjesto u Ministarstvu unutarnjih poslova jer je riječ o ključnom resoru kad je riječ o borbi protiv korupcije.
Na pitanje ne bi li i HDZ mogao provesti borbu protiv korupcije, uzvratio je kako dosadašnje iskustvo s HDZ-om i SDP-om govori drugačije.
“Ako ćemo se voditi iskustvom koje imamo i onim što su radili HDZ i SDP, ta iskustva nisu baš najbolja. Mislimo da građani očekuju nekog neovisnog, tko neće gledati tko je kakvog stranačkog dresa, tko neće biti selektivan u tome. Imali smo sada slučaj, ako gledamo kako se ponašao prema Mostu PNUSKOK, imamo nekakve indicije da je gospodin Petrov bio kroz cijelo ovo vrijeme praćen, da je postojala i akcija koja doduše nije nigdje zavedena i smatramo da je to nedopustivo, korištenje aparata koji bi trebao služiti isključivo u sigurnosne mjere, zaštitu građana i nacionalne sigurnosti ili obračun s kriminalom, da se koristi u svrhu političkih obračuna”, rekao je Grmoja.
Kazao je i da je nezadovoljan i radom SOA-e, koja ga, kaže, podsjeća na “tortu s crvenim i plavim slojevima koji se međusobno prate, a za ključne stvari nemaju ni vremena ni resursa”. Na pitanje koji je od tih slojeva pratio Petrova, odgovorio je kako smatra da su to bila oba sloja.

Komentiraj